Skyggejakten

Tittel: Skyggejakten
Forfatter: Jørgen Jæger
Juritzen Forlag
Antall sider: 288
Kilde: Kjøpt

Mange er misunnelige på grunn av den formuen som skraphandler Ingolf Holgersen har bygd opp gjennom et langt liv, og mange synes han er kald og overlegen. De vet imidlertid ikke at han har diagnosen schizofrenparanoid, og at han i perioder tror at han blir forfulgt av alt og alle. Når Holgersen ringer sønnen Cato og forteller at en person har skutt etter ham, tror Cato at faren er syk igjen. Familien stiller seg avventende, og skritt for skritt drives Holgersen inn i sykdommen. Når katastrofen inntreffer, går lensmann Ole Vik grundig til verks. Han finner ingen spor etter den mystiske angriperen. Saken skal henlegges, da et meget uvanlig spor dukker opp …

Skyggejakten er første bok om lensmann Ole Vik.

Jeg startet i litt feil ende da jeg i sommer leste min første bok om Ole Vik; Fortielsen. I min omtale av Fortielsen skrev jeg at jeg også måtte lese de foregående åtte bøkene i serien.

Jeg synes det var fint å kunne bli kjent med både Ole Vik og Cecilie Hopen fra begynnelsen. I Skyggejakten møter vi Ingolf Holgersen, en eldre mann med diagnosen schizofrenparanoid, han har i flere perioder i løpet av sitt lange liv opplevd å bli forfulgt, når det nå skjer igjen opplever han at familien og omgivelsene tar det for gitt at han har fått et tilbakefall. Men er skyggemannen som forfølger Ingolf Holgersen kun et produkt av hans egen fantasi, eller er det noen som faktisk er ute etter Holgersen? Det er ikke mangel på fiender og mennesker som av ulike årsaker bærer nag til Holgersen, trådene som skal nøstes opp er mange, og det er ikke bestandig alt er slik som man tror.

Ole Vik fremstår en jovial og hyggelig lensmann. En lensmann av den gamle klassen, som er mer opptatt av de menneskelige relasjonene og mindre opptatt av teknikken. Hans nye sjef er mer opptatt av teknikken og ønsker å sette fokus på dette, noe som truer Ole Vik sin posisjon. Det er nok ikke bare i politietaten man har møtt på denne utfordringen i de senere årene. Problemstillingen kan nok mange kjenne seg igjen i, spesielt den eldre garde som har jobbet på en helt annen måte i mange år.

Jæger setter ord på aktuelle problemstillinger, språket er godt og han gjør det enkelt for meg som leser å bli kjent med hovedpersonene. Jeg er veldig glad for at det er flere bøker å lese i serien om Ole Vik!

Flere omtaler av Skyggejakten kan du finne her:

Bokbloggeir
Rita leser

Leave a Reply