Januar 2013 – En oppsummering

Ett av målene mine for 2013 er at jeg skal blogge en oppsummering over hva jeg leste den foregående måneden. Jeg tenker at det kan bli et hyggelig tilbakeblikk. Jeg har også tenkt til å gjøre dette til en fast spalte, derfor åpner jeg også en mulighet nederst i innlegget hvor du kan legge inn link til din egen oppsummering.

Januar måned har for meg vært en måned som har vært preget av sykdom. Det startet med sykehusinnleggelse, og jeg har vært sykemeldt hele Januar. Heldigvis får jeg lov til å begynne å jobbe igjen nå, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg stort. Det er deilig å kjenne at formen kommer tilbake, og det er deilig å se at det blir lysere ute. Fra nå av kan det bare gå oppover!

Det at jeg har vært sykemeldt har gjort at jeg har hatt mulighet til å holde bloggen litt mer oppdatert enn vanlig, jeg skal prøve å fortsette å oppdatere bloggen like hyppig selv om jeg starter å jobbe igjen.

Jeg startet også iniativet Les for en god sak – 2013 og jeg håper flere av mine medbloggere vil delta på dette!

Disse bøkene har jeg lest og omtalt på bloggen i Januar:

Jordmoren fra Venezia

De Usynlige

Se på meg

Disse bøkene har jeg lest i Januar men enda ikke rukket å skrive om:

Faen ta skjebnen

Den andre siden av gleden

Jeg har klart å la vær å kjøpe bøker i Januar! (Kryss i taket og hipp hurra!), men jeg har vært heldig å få noen leseeksemplar tilsendt fra noen av forlagene. Under ser du noen av bøkene jeg har fått tilsendt i Januar.

JANUAR

Jeg har også startet en lesesirkel sammen med venninnegjengen. I stedet for syklubb har vi lesesirkel. Første bok ut som skal leses er Bakerens datter av Sarah McCoy

Leseplaner for Februar

I Februar har jeg som mål å lese minimum fem bøker. Jeg håper jeg klarer det. Jeg har valgt ut tre bøker jeg skal lese, og de to siste plassene holder jeg åpen for spontaniteten:

Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant – Jonas Jonasson

Svindel og Multelikør –  Catharina Ingelman-Sundberg

Bakerens datter – Sarah McCoy

Da er jeg veldig spent på om du har gjort en oppsummering over Januar? Isåfall legg inn linken under.

Jeg ønsker alle en flott Februar måned og håper dere får lest mange bøker!

 Oppsummering Februar

Tenk at det er 1.Mars allerede! Februar har vært en koselig måned med morsdag, Valentinesday, bursdagsfeiringer og mye kos. Jeg har ikke fått lest like mye som jeg håpet på, men noen bøker er det nå blitt iallefall.

Bøkene jeg har anmeldt i Februar er:

Skjebnesøstrene

I død og lyst

Egenandel

Sirkelen

Sofia på Måkøya 6: Hjemkomsten

Totalt ble det da 25 kr som blir donert for Februar i forbindelse med bloggaksjonen “Les for en god sak 2012” Jeg håper jeg får tid til å lese litt mer i løpet av Mars, slik at jeg får donert mer til Lift Gambia.

Har du noen gode lesetips for den første vårmåneden? Jeg tar dem i mot med glede!

Dette leste jeg i August

Det har allerede vært September i en god uke, jeg hadde egentlig planlagt en oppsummering av forrige måned den første i hver måned. September har vært hektisk så først nå kommer min oppsummering av August.

Eowyn Ivey sin fantastiske debutroman som utgis i Norge 12 September. Denne boken falt jeg pladask for og jeg er ganske sikker på at dette blir en av høstens favoritter. Selve settingen høres i grunn ikke spesielt spennende ut, men forfatteren skriver på en måte som får oss lesere til å leve oss helt inn i historien. Denne boken kan du også vinne dersom du deltar i giveaway’en på bloggen min. (Vinner trekkes 12/9)

Neste bok jeg leste var Ta vare på Mamma som er skrevet av den Sør-Koreanske forfatteren Shin Kyung-Sook dette er en bok som får deg til å tenke over forholdet til din egen familie, samtidig som den gir en flott skildring av livet i Korea. Jeg likte boken veldig godt!

Neste bok ut i August var den første boken i romanserien Sofia på Måkøya. Dette er også en bok jeg likte veldig godt. Jeg er veldig glad i å lese serieromaner og jeg blir spesielt glad når jeg finner en serieroman jeg liker så godt. Jeg har også intervjuet forfatteren bak serien her på bloggen min. Intervjuet kan du lese ved å trykke her.

Den neste boken jeg leste var Humlefangeren som er skrevet av forfatteren Janne S Drangsholt. Her møter vi norske Rakel som flytter til Tokyo for å studere, hun møter japaneren Saeki og blir dratt inn i ettervirkningene av terrorangrepet mot undergrunnen i Tokyo. En veldig bra bok som beskriver menneskelige relasjoner, hvordan det man tror er tilfeldigheter fletter menneskeskjebner sammen og ikke minst de psykiske ettervirkningene av et terrorangrep.

Deretter leste jeg bok nummer to i romanserien Sofia på Måkøya. Denne boken var på ingen måte noen dårligere bok enn den første i romanserien og jeg tror jeg er hekta!

Så var det på tide med litt krim og jeg leste Kretsen som er skrevet av journalisten Aleksandra Beverfjord. En spennende bok og jeg håper virkelig at Aleksandra Beverfjord vil skrive flere bøker.

Neste bok ut, Vi som aldri sa hore er skrevet av den svenske forfatteren Ronnie Sandahl. Dette var desverre en bok jeg ikke helt klarte å finne tråden i. Jeg har lest flere gode anmeldeser av boken så dette var nok rett og slett en historie som ikke helt klarte å fange meg. Boken er skrevet på nynorsk, men jeg har vanligvis ikke problemer med å lese bøker på nynorsk så det var nok heller ikke det som var grunnen til at jeg ikke likte boken.

Den neste boken jeg leste i August var Cassias Valg som er skrevet av forfatteren Ally Condie. Dette er en ungdomsroman, men jeg syntes ikke det gjorde noe for leseopplevelsen. En spennende og interresant bok. Jeg har også latt niesen min lese boken og hun likte den også veldig godt. Dette er første bok i en triologi og neste bok kommer ikke ut før til neste vår.

Den siste boken jeg leste i August var bok nr 6 i serien Annas Skjebne. Også en av mine favorittserier. Nå venter jeg spent på bok nr 7 i serien men den kommer ikke ut før litt senere i høst.

Jeg ser nå at jeg faktisk rakk å lese hele 9 bøker i løpet av August og det må jeg si meg ganske fornøyd med. Det har riktignok vært et par “lette” serieromaner innimellom, men med full jobb så må jeg si at jeg er fornøyd med å ha lest så mange bøker.

Hva har du lest i August?

Dette leste jeg i Juli

Kalenderen viser at det er 1. August i dag. Juli var min første hele måned som bokblogger og jeg tenkte at det kanskje kunne være greit med en liten oppsummering av bøkene jeg leste i løpet av Juli.

Den første boken jeg leste i Juli var Camilla Läckberg sin kortroman Snøstorm og Mandelduft. Jeg ble vel ikke akkurat imponert over boken. hva jeg mente om boken kan du lese her.  Desverre klarer jeg ikke helt å holde tråden i Camilla Läckberg sine romaner. Jeg vet at det er veldig mange som er glade i bøkene hennes og jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke deler den meningen. Men nå er det vel engang slik at alle kan ikke like de samme bøkene hele tiden. Da ville vel verden blitt kjedelig?

Neste bok ut var jeg betraktelig mer begeistret for. Paradisøya av Jessica Ruston er første bok i Cappellen Damm sin nye romanserie Jordbær & Champagne. En serie som består av frittstående romaner rettet mot oss som ikke lenger befinner oss i begynnelsen av tyveårene, men som heller ikke er å regne som kjerringer. I boken var det mer enn nok av luksus, glamour og intriger. Jeg elsket den! Det er ikke uten grunn at den ble omtalt som “A Perfect Beach Read” i Cappellen Damm sin egen blogg. Den inneholdt alt av hva man kan forvente seg av en sommerbok.  Her kan du lese mer om hva jeg mente om boken.

Deretter begynte jeg på thrilleren [geim] som er skrevet av den svenske forfatteren Anders De La Motte. Dette var også en bok jeg likte veldig godt. Det er faktisk den første boken som fikk meg til å glemme å gå av på busstoppet mitt. Så ikke nok med at den holdt spenningsnivået mitt oppe, men den fikk også trimmet meg litt. Boken er den første i en triologi og jeg gleder meg til å lese de to andre bøkene. Hvis du klikker på linken her kan du lese mer om hva jeg mente om [geim].

Den siste boken jeg rakk å lese ferdig i Juli var Brevet, bok nummer 5 i Ellinor Rafaelsens romanserie Annas Skjebne.Serien følger livet til Anna Johnsen som ble plassert hos fosterforeldre som fireåring. En varm og herlig serie. Denne boken vil jeg nok også huske spesielt godt da det var denne jeg satte å leste i på bussen da bomben gikk av i Oslo 22 Juli og terroren kom til lille rolige Norge, mine tanker rundt det som skjedde 22 Juli kan du lese her.  Jeg har ikke rukket å skrive anmeldelse av denne boken enda, men det kommer snart og da vil jeg oppdatere dette innlegget.

Hvilke bøker leste du i Juli?